Kerst: onbetaalbare kadodagen!

onbetaalbarekadodagen

Drie dagen luisteren, delen, ontmoeten en dialoog in de aanloop naar kerst.

English version here.

Samen met De Deelwinkel en Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren we een groots luister, dialoog en deelevenement!
Waar: op de Mariënburg en in de bieb.
Wanneer: 21 december van 14.00 tot 18.00, 22 december van 16.00 tot 20.00 en 23 december van 14.00 tot 18.00.

Wat gaan we doen en waar kunnen we jouw hulp bij gebruiken?

Freelistening

Er zijn in Nijmegen, verspreid over meerdere pleinen, vijf kerstmarktjes. Daar gaan we op af met #freelistening bordjes. Een luisteraar maakt een bordje waarop staat dat ze ‘gratis luistert’. Ze gaat zichtbaar staan en is aanspreekbaar voor voorbijgangers. Iedereen kan haar verhaal kwijt en krijgt gegarandeerd oordeelloze en onverdeelde aandacht. Mocht een voorbijganger zo enthousiast zijn over het concept dat ze zelf ook willen luisteren, dan kan ze een bordje maken en zelf ook de stad in gaan. Wil je ook luisteren met zo’n bordje? Meld je aan! Meer info over wat het inhoudt vind je op de site van Urban Confessional. Astrid Claessen vertaalde de Urban Confessional Partner Handleiding voor ons in het Nederlands. Er staan allemaal handige tips in over Gratis Luisteren en wat achtergronden van de beweging, handig als mensen vragen waar het om draait. Download hier de PDF: Urban Confessional Partner NL

De deelbon

De deelbon maakt delen van diensten makkelijk. Op de speciale deelbon kaart schrijf je wat jij eenmalig wil delen vanuit jouw overvloed. Bijvoorbeeld wat jij met of voor iemand wilt doen. Je voegt jouw deelbon toe aan ‘de deelbonnenwand’. Iemand pakt jouw deelbon en neemt contact met je op om wat jij wilt delen van jou te krijgen. Pak lekker een bon voor jezelf. Ook als je geen bon invult. Zonder te ruilen, zonder geld, zonder gedoe. Wil je helpen bij de deelbonnen? Meld je aan!

Pluk je momenten

We gaan momenten plukken, zoals Janne Willems doet met Seize Your Moments. Daarbij vragen we mensen om een mooi moment van de afgelopen week te tekenen. Janne doneert een stapel kaartjes die zij gebruikt om verhalen te plukken. Op de voorkant kunnen mensen een mooi moment tekenen en op de achterkant eventueel toelichten. Wij zamelen de kaartjes in maar als mensen ze zelf willen houden kan dat ook, dan maken we met onze telefoon een foto van de voor- en achterkant. Mensen kunnen er ook hun gegevens achterlaten als ze op de hoogte willen blijven van meer Pluk- en luister activiteiten. De kaartjes die we innemen willen we uitstallen aan een waslijn of op een wand. Wil jij momenten plukken? Graag! Meld je aan!

The strangers project

We vragen mensen om een verhaal op te schrijven zoals ze bij The Strangers Project doen. Ook Hierbij ligt er blanco A4 papier klaar en pennen en mensen kunnen schrijven wat ze willen. Ook deze verhalen zamelen we in en hangen we aan de waslijn. Wil jij geschreven verhalen oogsten? Meld je aan!

Dialoog

In een rustige ruimte in de bibliotheek gaat een kleine groep mensen in dialoog over een thema dat het hart raakt. De dialoog wordt begeleid door Sanne en ze gebruikt de vier stappen van het waarderend onderzoek. Wil jij deelnemen aan deze dialoog? Er zijn SLECHTS ACHT plekken. Je kan je hier aanmelden.

Ben jij een getrainde dialoogbegeleider en wil jij ook een dialoog begeleiden? Meld je aan! Dan gaan we op zoek naar een ruimte en aanmeldingen werven.

Vrijwilligerspoeltje

Wil jij buiten dit grote feest vaker als vrijwilliger meedoen aan activiteiten van Nijmegen Luistert? Kom er dan bij in onze facebook groep! Dan ben je altijd op de hoogte van onze laatste wederwaardigheden. En kan je zelf ook mensen optrommelen om iets luisterigs te doen.